www.bord.bg www.capitol.bg www.capitolcatering.eu www.sarta.eu

СПОРТИСТ НА ВАРНА

НOМИНАЦИИ НА СПОРТНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ

Любо Ганев откри „Световния ден на предизвикателството” в София
Любо Ганев откри  „Световния ден на предизвикателството” в София

Волейболната легенда Любо Ганев даде началото на спортния празник „Световен ден на предизвикателството” 2017 в София. Близо 10 000 човека взеха участие на Княжеската градина, а организатор на проявата бе Българската асоциация „Спорт за всички” (БАСВ) . Събитието е част от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички” (ТАФИСА) и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти . Посветено е на деня на българския спорт – 17 май.

Успоредно със спортния празник в София подобни форуми имаше през днешния ден в Плевен, Кюстендил, Велинград и Дупница.

Стотици деца от детски градини, училища, университети , както и от клуб „Здраве и активно дълголетие”,р-н Изгрев взеха участие в инициативата, като с часове можеха да тренират и поиграят различни спортове. Специалисти по зумба, аеробика, карате, таекуондо, канго джъмпс, баскетбол ,футбол и лека атлетика показваха особеностите и изпълненията в различните дисциплини. Десетки софиянци и гости се включиха, като за всеки от желаещите Българската асоциация „ Спорт за всички” подари по една фланелка. След края на празника на трибуната чрез томбола бяха изтеглени над 100 награди, които включваха шапки, тениски, спортни артикули и пособия за участващите. Голямата награда професионално колело спечели Антони Дамянов на 30 години от Перник, който малко преди да бъде изтеглен е споделил на своите приятели, че има нужда от нов велосипед и късмета го споходи от първия път. Силно развълнуван Дамянов благодари на организаторите за байка и обеща още по-често да тренира и участва в подобни инициативи. Наградите бяха осигурени от БАСВ и Асикс.

„ Щастлива съм, че днес в София дойдоха толкова много хора. Времето беше прекрасно, а желанието за спорт и активност беше огромно. Спортът е начин на живот и винаги трябва да имаме поне 15 минути на ден, за да сме здрави и енергични. От името на Българската асоциация „Спорт за всички” искам да благодаря на Министерството на спорта, Столична община, Асикс , спортните клубове и техните треньори, федерацията по баскетбол, доброволците от НСА и на всички, които присъстваха на днешния празник”, сподели от трибуната Ирен Цветкова- председател на БАСВ.

До края на днешния ден ще бъде и детското предизвикателство в зала «София», отново организирано от БАСВ заедно с ФК «Олимпия» .

Празникът беше част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР” на Българска асоциация „Спорт за всички” , а следващото „Предизвикателство 2017” ще бъде на 17 май в Добрич и Враца.

Автор на снимката - Димитър Германов / Илиев спорт агенция /

 

Към новините

Facebook

За контакти e-mail: info@sportistnavarna.com , мобилен: +359 (0) 888 603 841
Всички права запазени 2011. Created by Sarta Ltd