www.bord.bg www.capitol.bg www.capitolcatering.eu www.sarta.eu

СПОРТИСТ НА ВАРНА

НOМИНАЦИИ НА СПОРТНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ

Варненци грабнаха бронзовите медали
Варненци грабнаха бронзовите медали

Тове е държавното първенство по ръгби 7 за юноши до 16 години. Участваха седем отбора разпределени в две групи. Варненци бяха в група с РК Балкански котки-Берковица, РК Локомотив-София, РК Диви котки-Ихтиман. В другата група бяха отборите на РК Янтра-Габрово, РК НСА-София и РК София67.

Първият мач от групите беше срещу РК Диви котки. Това им помогна да се обиграят и да навлезат в турнира подобаващо. Мачът протече изцяло под темпото наложено от варненските състезатели. С две есета се отличи Атанас Янев, а с по едно Петър Божков, Симеон Желев и Радослав Димитров, който отбеляза и един допълнителен удар за 27-0.

Втората среща изправи тима срещу РК Локомотив-София. Мачът бе доста по-оспорван, но след чудесен пробив по фланга на Симеон Желев и Радослав Димитров варненци поведоха в резултата с 5-0. Така завърши и първото полувреме. В началото на второто полувреме отборът на Локомотив се възползва от грешки на РК Варна и направи резултата 5-5. Това сякаш мотивира варненските момчета и до края на срещата резултата беше 17-5, като по едно есе отбелязоха Атанас Янев и Петър Божков, а Радослав Димитров допълни с 2 точки.

Третата среща беше срещу отборът на Берковица, който видимо е най-подготвения т тим . През първото полувреме те доминираха изцяло, а варненските момчета нямаха противодействие. Така полувремето завърши 17-0. През второто полувреме морските състезатели се събраха и не позволиха да им отбележат още точки. В края на срешата след задружна работа отборът отбеляза точки чрез Симеон Желев, но това не беше достатъчно и крайният резултат остана 17-5.

Второто място в групата означаваше, че тимът от ворската столица ще се бори за трето място и бронзовите медали в турнира. Тази среща изправи тима срещу отбора на РК София67.

Варненци започнаха добре с бързо есе на Радослав Димитров, който вкара и допълнителния удар. Скоро след това Веселин Стоянов се възползва от грешка на противника и затисна топката в тяхното точково. Отборът на София67 не остана длъжен и върна едно есе за 12-7. До края на срещата варненци не позволиха да им отбележат пак и след задружни усилия Радослав Димитров отбеляза второто си есе в срещата. Скоро след това Станислав Йорданов проби защитата на съперника и след чудесен рейд през центъра на терена направи крайния резултат 22-7, което означаваше, трето място в турнира.

Финалът за първо място се игра между РК Янтра и РК Балкански котки, като отборът от Берковица не остави шансове на противника и спечели турнира.

Състав: Петър Божков

Атанас Янев

Георги Маринов

Симеон Желев

Радослав Димитров - капитан

Станислав Йорданов

Веселин Стоянов

Мариян Манолов

Павел Дичев

Ст. треньор - Николай Проданов

Пом. треньор - Александър Бонев

 

Към новините

Facebook

За контакти e-mail: info@sportistnavarna.com , мобилен: +359 (0) 888 603 841
Всички права запазени 2011. Created by Sarta Ltd