www.bord.bg www.capitol.bg www.capitolcatering.eu www.sarta.eu

СПОРТИСТ НА ВАРНА

НOМИНАЦИИ НА СПОРТНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ

Отборът на „Етър 64“ направи решителна крачка
Отборът на „Етър 64“ направи решителна крачка

Отборът на „Етър 64“ направи решителна крачка към спечелването на 10-а шампионска титла в своята история. Воденият от Йонка Генчева тим се наложи като гост над „Бъки“ с 23:28 в първата среща от Суперфинала на държавното първенство при жените, в който се играе до две победи от три мача. Вторият двубой е идната събота във Велико Търново и при нов успех „болярките“ ще триумфират за втора поредна година със златните отличия.

С основен принос за победата на „виолетовите“ беше най-добрата вратарка в родното първенство Десислава Николова, която направи спасявания в ключови моменти от срещата и отрази впечатляващите 6 (!) седемметрови наказателни удара. Домакините не успяха да се справят и със опазването на Силвана Савич. Състезателката от Сърбия беше най-резултатния играч в мача и заби 15 гола за успеха на своя тим, осем от които от линията за изпълнение на наказателен удар.

Бъки“ държеше инициативата през по-голямата част от първото полувреме. Габровският тим поведе с 5:3 и 8:5, но „Етър 64“ изравни - 8:8. Домакините отново дръпнаха напред с три гола при 12:9, но и този път не успяха да запазят аванса си. Със серия от 1:5 в последните 8 минути на полувремето, „виолетовите“ дори успяха да поведат преди почивката. Тя дойде при резултат 13:14. „Бъки“ направи силно начало на второто полувреме и със здрава игра в защита, откраднати топки и успешно реализирани контраатаки от Лидия Ковачева за трети път в мача поведе с три гола – 17:14. Точно в тези минути на импулс в играта на габровки Деси Николова направи три ключови спасявания на 7 метрови наказателни удари и и не даде шанс на домакините да се откъснат сериозно в резултата. Постепенно искрата в състава на „Бъки“ изгасна, темпото спадна, концентрацията в завършващата фаза също и мачът пое в желаната от гостенките посока. В минутите между 39-а и 51-ва отборът на „Етър 64“ реализира 8 гола и получи само един, и съответно резултатът стана 20:24. В оставащото време „болярките“ успяха да съхранят аванса си и дори да го увеличат с попадение в последните секунди на Данислава Петрова, за финалното 23:28.

За „Бъки” Лидия Ковачева реализира 9 гола в мача, Силвия Атанасова добави 8, Мари Томова се разписа 5 пъти, а с едно попадение се отчете Виктория Христова. За „Етър 64“ Силвана Савич заби 15 гола, Даниела Коцева вкара 5.

За да остане в битката за титлата „Бъки“ трябва да спечели втората среща от Суперфинала, която е на 20-и май (събота) в старата столица. Ако момичетата на Веселина Златева успеят, ще се играе трети решаващ двубой, който е насрочен за 29-и май, отново в зала „Орловец“ в Габрово.

 

1

Към новините

Facebook

За контакти e-mail: info@sportistnavarna.com , мобилен: +359 (0) 888 603 841
Всички права запазени 2011. Created by Sarta Ltd