www.bord.bg www.capitol.bg www.capitolcatering.eu www.sarta.eu

СПОРТИСТ НА ВАРНА

НOМИНАЦИИ НА СПОРТНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ

Вицеевропейска титла и бронз от Европейското по киокушин карате в Лион
Вицеевропейска титла и бронз от Европейското по киокушин карате в Лион

Отборът на БКА- ИКО България, начело с Шихан Емил Костов се завърна от 31-вото ЕП, което се проведе на 20-ти и 21-ви Май 2017г. в Лион, Франция.

Богомил Костов, който се съревноваваше при юноши 12-13г., изигра оспорван финал срещу представител на Русия. След едно продължение победата бе отсъдена за опонента му. Богомил се класира също трети на дисциплина ката. Останалите състезатели на БКА - ИКО България отпаднаха на квалификациите, като 1-я ден Симона Стоименова загуби от състезателка на Полша, а Живко Желев (мъже +35г.) от представител на Русия.

Вторият ден от Първенството бяха двубоите при мъжете и жените.

От българска страна имаше две участнички. Събина Жекова отпадна на квалификациите след едно продължение, губейки от молдовка. Зорница Костова победи 1-ва среща съперничката си от Франция и отпадна на четвърфинал от състезателка на Полша.

Сенсей Гергана Костова бе главен рефер на тийм ката на Първенството, а Шихан Емил Костов бе главен рефер на финалите при мъжете и жените, и след състезанието взе участие в семинар с директора на международната карате организация киокушинкайкан - Канчо Шихан Мацуи.

 

За целият отбор на БКА - ИКО България това първенство бе един голям опит и нагласа за преодоляване на предстоящите предизвикателства.

Следващият месец част от отбора заминава за Ню Йорк, Америка, да вземе участие в Международното Отворено първенство All American Open.

Към новините

Facebook

За контакти e-mail: info@sportistnavarna.com , мобилен: +359 (0) 888 603 841
Всички права запазени 2011. Created by Sarta Ltd