www.bord.bg www.capitol.bg www.capitolcatering.eu www.sarta.eu

СПОРТИСТ НА ВАРНА

НOМИНАЦИИ НА СПОРТНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ

Атанас Скатов „покори“ анкетата „Спортист на Варна“ за първи път
Атанас Скатов „покори“ анкетата „Спортист на Варна“ за първи път

Алпинистът Атанас Сктатов спечели традиционната месечна анкета „Спортист на Варна“ за май`2019. Той е представител на варненското туристическо дружество „Владислав Варненчик“. Скатов е най- успешният български алпинист. На 15 май покори третия по височина връх на планетата Канчендзьонга в Хималаите – 8586м. Той направи това след 15 часов преход.

За отбор на месец май е определен хандбалният тим на Локомотив /Вн/, които за поредна година станаха шампиони на България без нито една загуба в първенството. Наставник на тима Никола Карастоянов.

В онлайн анкетата победителка е лекоатлетката на СК „Черно море Атлетик“ Наталия Кременска. Треньор на състезателката е Георги Тихов. Наталия стана шампионка на България в планинското бягане при девойките старша възраст. Тя има извоювана квота за участие на Балканско първенство.

За №1 на варненското спортно училище е определен щангистът Христо Христов с личен треньор Живко Николов. Той спечели три златни медала при мъжете от Държавното лично първенство.

По време на церемонията беше връчена специална награда на състезателката по футбол от ЖСК "Варна" Димитра Иванова. тази награда се дава за популяризиране на женския футбол. Димитра е само на 15 години, но участва в състава на националния отбор на ЕП до 17 г, на което бяхме домакини. Тя е изключителен талант и организаторите на анкетата решиха да отбележат подобаващо участието й на ЕП тази година.

Към новините

Facebook

За контакти e-mail: info@sportistnavarna.com , мобилен: +359 (0) 888 603 841
Всички права запазени 2011. Created by Sarta Ltd