www.bord.bg www.capitol.bg www.capitolcatering.eu www.sarta.eu

СПОРТИСТ НА ВАРНА

НOМИНАЦИИ НА СПОРТНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ

Захари Дамянов отново №1 на Варна
Захари Дамянов отново №1 на Варна

Напълно заслужено състезателят по карате киокушин Захари Дамянов стана спортист №1 на Варна за месец май. Реално това беше месецът на Захари. След толкова много титли по света, дойде времето той да защити името си в родния си град. Захари го направи подобаващо. На ЕП във Варна представителят на СК „Ичи Геки” грабна европейското злато. Тази евро-титла го направи и №1 на Варна в традиционната анкета. Негов треньор е световният шампион Емил Костов.

Екипажът на ветрохода „Роял Хелена” спечели приза за №1 сред отборите на Варна за месец май. Ветроходците се представиха повече от добре в регатата „Тол Шипс”. Ветроходът „Роял Хелена” стана трети в генералното класиране за клас А на международната SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 и донесе общо пет награди за България. Забележителната победа бе извоювана от екипажа на капитан Христан Димитров, в който влизат курсанти от Висшето военноморско училище и ученици от 11 клас от Морската гимназия. Някои от тях за пръв път се качиха на ветроход и направиха своето първо плаване под платна.

Призът за №1 на спортното училище този месец е за състезателят по класическа борба Севгин Хасан Мехмед. Той е състезател на СК „Локомотив`93” с треньор Христо Филчев. Севгин спечели бронзов медал на ЕП за кадети в кат. 54 кг.

В онлайн анкетата победител стана представителят на СК „Вокил” Тодор Йорданов. На ДП по К1 в кат. до 67 кг. той стана вицешампион на България. Негов личен треньор е Галин Димов.

 

Към новините

Facebook

За контакти e-mail: info@sportistnavarna.com , мобилен: +359 (0) 888 603 841
Всички права запазени 2011. Created by Sarta Ltd