www.bord.bg www.capitol.bg www.capitolcatering.eu www.sarta.eu

СПОРТИСТ НА ВАРНА

НOМИНАЦИИ НА СПОРТНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ

СК „Черно море- Бриз“ с подновена програма за развитие на детското ветроходство
СК „Черно море- Бриз“ с подновена програма за развитие на детското ветроходство

СК „Черно море-Бриз“ отново спечели проект по Програмата на ММС „Децата и спортният клуб", за подпомагане участието на деца в спортни прояви през 2021 г. С договор номер 36-00361104/210221 клубът продължава усилията си по стимулиране на спортните дейности за деца и организирането на спортно състезание. Основна цел на програмата е подобряване на условията и осигуряване на възможност за участие на деца в организирани спортни прояви, с оглед подобряване физическа им дееспособност, спортно-техническите умения и създаване на мотивация за спортно развитие.

Чрез Програмата се създават условия и възможности за подпомагане на спортните клубове за развитие на детския спорт чрез участие на деца в спортни прояви и състезания.

Използват се също възможностите на спорта, като превенция срещу нетолерантността, насилието, употребата на тютюневи изделия, консумация на алкохол и наркотици чрез различни форми за двигателна активност.

Традиционни партньори на СК „Черно море – Бриз“ по проекта са МК „Приятели на морето“, МК „Балчик“, МК „Шумен“, ОМК „Приморско“.

Миналата година по този проект в акваторията на варненското езеро успя да се проведе детска регата за деца „Одесос“, в която участие взеха 81 деца от 7 до 18г, от 10 клуба. Тази година се очаква проявата да привлече още по-голям интерес и резултатите отново да важат за ранглистата на децата в отделните класове.

 

Към новините

Facebook

За контакти e-mail: info@sportistnavarna.com , мобилен: +359 (0) 888 603 841
Всички права запазени 2011. Created by Sarta Ltd