www.bord.bg www.capitol.bg www.capitolcatering.eu www.sarta.eu

СПОРТИСТ НА ВАРНА

НOМИНАЦИИ НА СПОРТНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ

Регламент

 

“Спортист на Варна” е некомерсиална инициатива, която цели  да стимулира варненските атлети, отбори и треньорите, които се грижат за тяхната подготовка.

Всеки ден се случват значими постижения в десетките спортове с традиции в нашия град. Ние искаме да изведем тези успехи от сферата на тесния “клубен фолклор” и да ги покажем на широката местна общественост.

Всяка номинация за “Спортист на Варна” за съответен месец става достояние посредством партниращите медии и ще бъде тиражирана в качеството и на новина в деня на възникването и. Ние сме убедени, че попадането в информационния  поток е морален стимул за всеки състезател. Стимул, не по-малко важен от призовете, които той печели за своя клуб и своя град.

Всички важни постижения  на варненски атлети през съответен месец биват  въвеждани като номинации.  Спортните журналисти от града и региона определят победителите в индивидуалните и отборните дисциплпини. 

Най-новите призове на инициативата “Спортист на Варна”  са в категориите “Състезател на спортно училище” и “Победител в онлайн анкетата”.

Спортното училище “Г.Бенковски”  е ковачницата на варненските шампиони.  Напълно естествено е усилията и успехите на младите атлети да бъдат популяризирани.

Спортът е дисциплина, хармония и морал. Тези ценности си струва да бъдат прокламирани чрез призовете на “Спортист на Варна” 

Номинираните състезатели от варненското спортно училище се подават от ръководството на учебното заведение на база класиране в официални състезания, като се отчита ранга на съответната надпревара. Спортните журналисти, чрез своя вот, определят най-доброто постижение сред номинираните. 

Читателите на  официални сайт  www.sportistnavarna.com също участват в анкетата. Това е демократичен жест към спортните фенове, защото тяхното мнение е изключително важно за нас.

Всички посетители на страницата могат да гласуват за спортист и отбор на Варна по лично усмотрение.  Всеки вот се  зачита, а победителят от онлайн анкетата получава индивидуален приз.

На база подадените гласове, организаторите на анкетата определят призьорите за всеки месец. На официално тържество победителите  получават специално изработени плакети със запазената марка на инициативата.

 

 

Официален регламент


 1. Право да бъдат номинирани в надпреварата “Спортист на Варна”  в категориите “Индивидуални постижения”, “Отборни постижения” и “Онлайн анкета”  имат всички спортисти и отбори, картотекирани във варненски клубове. Номинациите се извършват от организационния комитет на инициативата на база класиране в официални състезания, подадени заявки от клубовете с протоколи за участие, като се отчита рангът на съответната надпревара. 
 2. Право да бъдат номинирани в надпреварата за “Състезател на спортно училище” имат всички настоящи възпитаници на учебното заведение. Номинациите се извършват от ръководството на учебното заведение на база класиране в официални състезания, като се отчита рангът на съответната надпревара. 
 3. Всички журналисти участващи в анкетата могат да посочат допълнително, извън номинираните, по един състезател и един отбор, които по тяхно усмотрение трябва  да попаднат в надпреварата за отличията.
 4. Право на участие в анкетата имат всички варненски спортни журналисти и всички отразяващи темата “СПОРТ”.
 5. Членовете на журито дават до 10-то число на съответния месец своя вот за “Спортист на Варна” в категориите “Индивидуални постижения”, “Отборни постижения” и “Състезател на спортно училище”.
 6. Членовете на журито изпращат своят вот или предложения за номинации посредством на официалните контакти  на организатирете. Тези, които не са подали вота си в горепосочения срок, НЕ УЧАСТВАТ в съответното месечно издание на анкетата.
 7. Гласуването за “Спортист на Варна” в клас  “Онлайн анкета” се извършва на сайта на инициативата в периода от 1-во до 14-о число на всеки месец. Право да гласуват имат всички посетители, като ограниченията са сведени до един глас от един компютър.  
 8. Церемонията по награждаване се осъществява на 15-то число на съответния  месец. Награждават се  “Спортист на Варна” в класовете  “Индивидуални постижения”, “Отборни постижения”,  “Онлайн анкета” и “Съзстезател на спортно училище” за постижения в рамките на предходния месец.
 9. Всички победители в отделните категории  получават специално изработени плакети със запазената марка на инициативата. По време на церемонията се предоставят копия от анкетните листи с личния вот на всеки член на журито.
 10. Всички победители в отделните категории биват публикувани със снимка и кратка информация на началанта страница в официалния сайт  на инициативата в периода от награждаването до края на съответния месец.
 11. Всички победители и номинирани през годините се запазват в архив на официалния сайт www.sportistnavarna.com , който да служи за спортно досие на отличените състезатели.

 

ВАЖНО: Номинации се подават от треньори, ръководители на спортни клубове и сдружения. Информацията трябва да съдържа точното име на спортиста/отбора, постижението, дата и място на проявата. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО-СНИМКИ !!!

 

Критерии за гласуване в месечната анкета „Спортист на Варна” !!!

 

Това е редът /значимост на спортния форум/, който трябва да бъде критерий и да бъде спазван при гласуването за съответен състезател/отбор.

Приоритетни са успехите на мъже/жени на съответни първенства/посочени по-долу/. Следват юноши и девойки от съответни първенства.

Последната категория участници в анкетата са по-малките възрастови групи /деца и др/.

 

 

Мъже/Жени /с приоритет олимпийски спортове/

Олимпийски игри

Световни първенства

Европейски първенства

Световни купи

Европейски купи

Балканско първенство

Балкански купи

Международни турнири /с участие на повече от три страни, без страната домакин/

Държавни първенства

Държавни купи

Вътрешни турнири /национални/

Зонално първенство

Окръжно първенство

 

Заб. Отделно класиране за параолимпийски спортове. За успехите на юноши/девойки степенуването на спортните форуми е същото. 

 

 

КОНТАКТИ

 

Румен ГЕНОВ 

Председател

Организационен комитет “Спортист на Варна”  

 

 

E-mail: genov@sportistnavarna.com

             rgenov@abv.bg

             rgenov1968@gmail.com 

Тел. 0888 603 841

Номинирани за „Спортист на Варна“, януари`2020

04-02-2020

                               ...

Калина Николаева е №1 за декември`2019

21-01-2020

Състезателката по плуване на ПСК „Черно море“ Калина Николаева...

Във вторник награждават най-добрите спортисти за декември 2019

19-01-2020

Официалната церемония по връчването на наградите "Спортист на Варна"...

Весела Коледа ...!!!

23-12-2019

Обичам точно това, как по Коледа, от големи ставаме деца. Да е светъл ...

Facebook

За контакти e-mail: info@sportistnavarna.com , мобилен: +359 (0) 888 603 841
Всички права запазени 2011. Created by Sarta Ltd